19 november: Architectuur aan de Zuidas

Sinds de vestiging van ABN AMRO aan de Zuidas begin jaren negentig is het aanzicht van de Zuidas getransformeerd. Iconen van toparchitecten staan tussen de groene zones van het Amsterdamse Bos, Nieuwe Meer en de Amstel. De perfecte plek om jouw vaardigheden in het vastleggen van architectuur naar een hoger plan te tillen.

Wat maakt een gebouw interessant? Hoe maak je op de juiste manier gebruik van het lijnenspel? Welke instellen kies je daarbij en wat maakt de juiste compositie? Aan de hand van het werk van bekende fotografen krijg je antwoord op deze vragen.

Nadat we de theorie scherp hebben gaan we de straat op. Aan de hand van een aantal opdrachten ga je de architectonische hoogstandjes aan de Zuidas vastleggen. Onderweg eten we samen een broodje.

We sluiten af door de opdrachten plenair te bespreken en elkaar feedback te geven.

Geïnteresseerd? Neem hier contact met mij op. 

Details:
Datum: 19 november 2016
Tijdstip: 11:00 – 16:00
Locatie: Gustav Maherlaan 10, Amsterdam
Prijs: 30 euro

DSC_7451DSC_7451

10 december: straatfotografie op de Dappermarkt

Vind je het lastig of spannend om op straat mensen te fotograferen? Vraag je wél of geen toestemming, doe je het stiekem of recht in het gezicht? Welke stijl van straatfotografie past het beste bij jou? Wat zijn de juiste instellingen om te gebruiken? Deze vragen behandelen we tijdens deze workshop. 

De bruisende Dappermarkt in Amsterdam-Oost is de ideale workshop voor een cursus straatfotografie. De verscheidenheid in mensen is groot én de marktkraam tussen jou en de geportretteerde kan een comfortabele afstand bieden.

We beginnen met theorie. Aan de hand van het niveau en de behoefte bespreken we techniek en compositie. Daarnaast passeren verschillende bekende straatfotografen de revue.

Op lege maag kan niet gefotografeerd worden dus voordat we gaan fotograferen eerst de lunch. Met producten van de markt natuurlijk. Daarna gaan we aan de hand van een opdracht de marktkooplui en passanten van de Dappermarkt vastleggen. We sluiten af door de foto’s plenair te bespreken en elkaar feedback te geven.

Geïnteresseerd? Neem hier contact met mij op. 

Details:
Datum: 10 december 2016
Tijd: 11:00 – 16:00
Locatie: 1e van de Swindestraat, Amsterdam
Prijs: 45 euro (inc. uitgebreide lunch en drinken)

dsc_0005dsc_0005